23 Απρ 2008

ΔΙΕΘΝήΣ ΕΞάΝΤΑΣ…

Σε τέσσερα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ, σε τέσσερις διαφορετικές γωνιές της γης, συμμετέχει και διαγωνίζεται αυτές τις ημέρες ο Εξάντας του Γιώργου Αυγερόπουλου.

Από την Κούβα έως την Πολωνία κι απ’ τη Ρωσία ως την Κορέα, τα ντοκιμαντέρ της σειράς αποδεικνύονται ο καλύτερος πρεσβευτής της σύγχρονης ελληνικής παραγωγής ντοκιμαντέρ.

Στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Γκντάνσκ που πραγματοποιείται από τις 24 έως τις 27 Απριλίου στην πόλη αυτή της Πολωνίας. Το Φεστιβάλ, συγκεντρώνει περισσότερες από 137 ταινίες σκηνοθετών από όλο τον πλανήτη, ενώ το ντοκιμαντέρ “Ψηφιακά Νεκροταφεία” είναι μια από τις ταινίες που επελέγησαν να διαγωνιστούν για το βραβείο Gate of Freedom (Πύλη της Ελευθερίας).

Στο 5ο Πράσινο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σεούλ, (5th Green Film Festival in Seoul) στην Κορέα, που πραγματοποιείται μεταξύ 22 και 28 Μαΐου, όπου διαγωνίζεται το ντοκιμαντέρ 49 λέξεις για το χιόνι.

Στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών για την Θάλασσα, που πραγματοποιείται στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, όπου διαγωνίζονται τα ντοκιμαντέρ 49 λέξεις για το Χιόνι και Αναμέτρηση Στη Στέγη Του Κόσμου.

Στο 6ο Festival Internacional de Cine Pobre, (6o Διεθνές Φεστιβάλ «Φτωχού» Κινηματογράφου) που διοργανώνεται στην πόλη Γκιμπάρα (Gibara) της Κούβας και τελεί υπό την αιγίδα της Ακαδημίας Τεχνών και Κινηματογράφου της χώρας, όπου διαγωνίζεται το ντοκιμαντέρ Οι Μούσες Της Χουτσιτάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: