4 Ιουν 2008

Η ΑΓέΛΗ ΤΩΝ ΛΕΥΚώΝ ΛύΚΩΝ

το νέο ντοκυμαντέρ του εξάντα,
σήμερα σε πρώτη τηλεοπτική προβολή, στις 22.00 από τη ΝΕΤ.


Είναι ένα από τα παράξενα αυτού του κόσμου. Η χώρα που σταμάτησε την ναζιστική πολεμική μηχανή με το αίμα 20.000.000 ανθρώπων, σήμερα συγκεντρώνει στο έδαφός της τους περισσότερους νεοναζί του κόσμου.

Ο Βετεράνος του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου κ. Μπόρις Στάμπλερ, δεν μπορεί να το πιστέψει. Με τα μετάλλιά του κρεμασμένα σειρές στο στήθος, αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν, να υπάρχουν νεοναζί, «στη χώρα που νίκησε το φασισμό»!
«Είναι ντροπή για τη Ρωσία να υπάρχουν σήμερα νέοι άνθρωποι που υποστηρίζουν αυτές τις μισανθρωπικές απόψεις!», λέει. «Σκοτώνουν τους ανθρώπους, μόνο και μόνο επειδή δεν είναι της ίδιας εθνικότητας. Τι μπορείς να πεις σε αυτούς τους νέους;»

Τα νούμερα προκαλούν σοκ. Οι ενεργοί ακροδεξιοί σκίνχεντς στη Ρωσία είναι οι πλέον πολυάριθμοι παγκοσμίως, καθώς φτάνουν τις 50.000, τη στιγμή που σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο υπολογίζονται συνολικά σε 70.000! Με τον όρο ενεργοί, χαρακτηρίζονται όσοι είναι μέλη σε νεοναζιστικές ομάδες, παραβρίσκονται σε συγκεντρώσεις, συμμετέχουν σε πορείες, κάνουν προπαγάνδα και πάνω απ’ όλα επιδίδονται σε βίαιες ενέργειες κατά μεταναστών, αντιφρονούντων, ομοφυλόφιλων, ανεπιθύμητων γενικώς…



σενάριο / σκηνοθεσία: Γιώργος Αυγερόπουλος,
επιτόπια έρευνα: Γεωργία Ανάγνου, Άγγελος Αθανασόπουλος,
διεύθυνση / οργάνωση παραγωγής: Αναστασία Σκουμπρή,


διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Αυγερόπουλος,
πρωτότυπη μουσική: Γιάννης Παξεβάνης,
μοντάζ: Γιάννης Μπιλήρης, Μελέτης Πόγκας


- Διαβάστε όλη την έρευνα για το θέμα καθώς και χρήσιμα άρθρα στον διαδικτυακό τόπο του Εξάντα
- Πείτε την γνώμη σας στην συζήτηση που διεξάγεται στο φόρουμ του Εξάντα
- Αν χάσετε την προβολή μπορείτε να δείτε όλο το ντοκιμαντέρ online στην ταινιοθήκη του Εξάντα

Δεν υπάρχουν σχόλια: